Routes

Wist je dat Soest en omgeving voor 40% uit natuur bestaat? Tijdens jouw wandeling kun je je verwonderen over het prachtige landschap dat Soest-Baarn rijk is. In en rondom Soest en Baarn liggen bijzondere, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 10, 20, 30 km, de 3,5 km route (rolstoelvriendelijk) is alleen op zondag.  Kies je voor een weekendinschrijving dan wandel je twee dagen dezelfde afstand. Wil je twee dagen meewandelen, maar een verschillende afstand per dag. Dat kan ook! 

Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Let op! Het meenemen voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.

Baarnse Bossendag

Jouw wandeling start op zaterdag in het historische Soest en leidt je door het Baarnse Bos, over brede beukenlanen en langs Paleis Soestdijk. De 20 km route gaat verder door de bossen van Baarn en Lage Vuursche en gaat langs prachtige heidegebieden die in augustus volop in bloei staan en langs Landgoed Pijnenburg. Landgoed Pijnenburg is een eeuwenoud familielandgoed dat zich uitstrekt tussen Hilversum, Baarn en Soest. Als je over de Edmond Insingerlaan loopt zie je links Boerderij Brandenburg. Aan het einde van de laan zie je aan de rechterkant de Buitenplaats Pijnenburg uit 1650. De eigenaren doen veel aan natuurbeheer en hebben nagenoeg het gehele landgoed opengesteld voor recreanten. Nieuwsgierig naar meer informatie over het landgoed? Klik hier.
De 30 km loopt nog een mooie lus langs Kasteel en Landgoed Groeneveld en langs Theehuis 't Hooge Erf. Alle afstanden komen weer samen bij Molen De Windhond vlak voor de finish.

Klik op de routekaart (editie 2019) voor een uitvergroting. 
De routekaart voor de editie van 2022 is nog in ontwikkeling. 

Soester Duinendag

Laat je op zondag verrassen door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route loopt nog een indrukwekkende lus over Vliegbasis Soesterberg.

Klik op de routekaart (editie 2019) voor een uitvergroting. 
De routekaart voor de editie van 2022 is nog in ontwikkeling.

3,5 km route (Rolstoeltoegankelijk)

Op de zondag is er een route van 3,5 km die ook nog eens rolstoeltoegankelijk is. Zo kan iedereen genieten van het Soester Wandelweekend. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen op de route. Onderweg kom je langs een speciale stempelpost en na afloop ontvangen jij en je begeleider een herinneringsspeld die jullie doet herinneren aan deze mooie dag. Daarnaast is de route ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

 De start voor de 3,5 km route is tussen 10.30 en 11.30 uur.
Let op! Het Soester Wandelweekend is niet geschikt voor minder valide mensen in verband met de onverharde ondergrond. Honden mogen op zaterdag tijdens de Baarnse Bossendag aangelijnd meewandelen, maar zijn op de route alleen niet toegestaan bij Paleis Soestdijk. Op zondag tijdens de Soester Duinendag mogen honden niet meewandelen. Honden zijn namelijk niet toegestaan bij Landgoed De Paltz (20 km) en Vliegbasis Soesterberg (30 km route).

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen