Routes

Wist je dat Soest en omgeving voor 40% uit natuur bestaat? Tijdens jouw wandeling kun je je verwonderen over het prachtige landschap dat Soest-Baarn rijk is. In en rondom Soest en Baarn liggen bijzondere, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 10, 20 of 30 km. Op zondag hebben we een speciale rolstoelvriendelijke route van 3,5 km toegevoegd. Kies je voor een weekendinschrijving dan wandel je twee dagen dezelfde afstand. Wil je twee dagen meewandelen, maar een verschillende afstand per dag. Dat kan ook!

Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Let op! Het meenemen voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.

Baarnse Bossendag

Jouw wandeling start op zaterdag in het historische Soest en leidt je door het Baarnse Bos, over brede beukenlanen en langs Paleis Soestdijk. De 20 km route gaat verder door de bossen van Baarn en Lage Vuursche en gaat langs prachtige heidegebieden die in augustus volop in bloei staan en langs Landgoed Pijnenburg. Bij de 30 km kun je extra genieten en wandel je door het schitterende park achter Kasteel Groeneveld in Baarn, door de uitgestrekte bossen bij landgoed Buitenzorg en langs het Hilversumse Wasmeer. 

Soester Duinendag

Laat je op zondag verrassen door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route sluit de route spectaculair af met een wandeling over Vliegbasis Soesterberg waarbij je over de voormalige landingsbaan en door het sheltergebied wandelt. Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur.

Op zondag hebben we een speciale rolstoelvriendelijke route van 3,5 km toegevoegd, met een eigen stempelpost. Deze afstand is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Lees hier meer.
Let op! Het Soester Wandelweekend is niet geschikt voor minder valide mensen in verband met de onverharde ondergrond. Alleen de 3,5 km op zondag is geschikt voor minder valide mensen, vanwege de volledig verharde ondergrond. Honden mogen op zaterdag tijdens de Baarnse Bossendag aangelijnd meewandelen, maar zijn op de route alleen niet toegestaan bij Paleis Soestdijk. Op zondag tijdens de Soester Duinendag mogen honden niet meewandelen. Honden zijn namelijk niet toegestaan bij Landgoed De Paltz (20 km en 30 km) en op het terrein van Vliegbasis Soesterberg (30 km).

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen