Routes

Wist je dat Soest en omgeving voor 40% uit natuur bestaat? Tijdens jouw wandeling kun je je verwonderen over het prachtige landschap dat Soest-Baarn rijk is. In en rondom Soest en Baarn liggen bijzondere, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 10, 20, 30 km, de 3,5 km route (rolstoelvriendelijk) is alleen op zondag.  Kies je voor een weekendinschrijving dan wandel je twee dagen dezelfde afstand. Wil je twee dagen meewandelen, maar een verschillende afstand per dag. Dat kan ook! 

Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Let op! Het meenemen voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.

Baarnse Bossendag

De routes van de 20 en 30 km op zaterdag, de Baarnse Bossendag, zijn vernieuwd! Zo loop je niet alleen door het mooie Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en de Koninklijke Stallen, maar is een mooi stuk door het historische centrum van Baarn toegevoegd! De route loopt door gezellige straatjes richting rivier de Eem met vergezichten over het water en het mooie poldergebied. Onderweg kom je langs het Cantonspark en de Pekingtuin, beide parken aangelegd door een zakenman uit Azië wat je terug kunt zien in de vorm van aanleg en de exotische boomsoorten.

Klik op de routekaart om deze te vergroten.

Soester Duinendag

Laat je op zondag verrassen door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route loopt nog een indrukwekkende lus over Vliegbasis Soesterberg.

Klik op de routekaart om deze te vergroten.

3,5 km route (Rolstoeltoegankelijk)

Op de zondag is er een route van 3,5 km die ook nog eens rolstoeltoegankelijk is. Zo kan iedereen genieten van het Soester Wandelweekend. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen op de route. Onderweg kom je langs een speciale stempelpost en na afloop ontvangen jij en je begeleider een herinneringsspeld die jullie doet herinneren aan deze mooie dag. Daarnaast is de route ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

De start voor de 3,5 km route is tussen 11.00 en 11.30 uur.
Let op! Het Soester Wandelweekend is niet geschikt voor minder valide mensen in verband met de onverharde ondergrond. Honden mogen op zaterdag tijdens de Baarnse Bossendag aangelijnd meewandelen, maar zijn op de route niet toegestaan bij Paleis Soestdijk en het Cantonspark. Op zondag tijdens de Soester Duinendag mogen honden alleen aangelijnd meewandelen op de 10 km route. Honden zijn namelijk niet toegestaan bij Landgoed De Paltz (20 km) en Vliegbasis Soesterberg (30 km).

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen