Meer wandelevenementen

Het Soester Wandelweekend wordt al jaren met passie en veel liefde voor de wandelsport georganiseerd door Le Champion. Dit is echter niet het enige wandelevenement dat we organiseren. Hieronder een overzicht van onze wandelkalender voor het komende jaar.

Zandvoort Light Walk (22 februari 2020)

Ontdek Nederlands meest bekende badplaats op een nieuwe manier: in het donker en verlicht door prachtige lichtkunstwerken! Op zaterdag 22 februari schijnt Le Champion een nieuw licht op Zandvoort tijdens de Zandvoort Light Walk. Het gloednieuwe wandelevenement tovert Zandvoort voor één avond om tot een lichtjeswalhalla. Wandel over het strand en door het sfeervolle centrum van Zandvoort terwijl je langs tal van indrukwekkende light acts komt die van Zandvoort één groot lichtjesparadijs maken. Je komt ogen te kort!

Meer info en inschrijven: https://zandvoortlightwalk.nl/

30 van Zandvoort (28 maart 2020)

Niet voor niets heet dit wandelevenement van Le Champion de 30 van Zandvoort. Al het unieke van de Noord-Hollandse badplaats en de directe omgeving komt samen in deze afwisselende route. Je wandelt over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs de Ruïne van Brederode en het Landgoed Duin en Kruidberg.

Meer info en inschrijven: https://www.30vanzandvoort.nl/

Oer-IJ Expeditie (21 mei 2020)

Een ontdekkingswandeltocht door een bijna vergeten landschap, dat is de Oer-IJ Expeditie. Aankomend jaar staat de Oer-IJ Expeditie al weer voor de vierde keer op de kalender. Ieder jaar wordt er een nieuw thema aan de wandeltocht toegevoegd waardoor het ieder jaar weer een nieuwe wandeling wordt.

Meer info en inschrijven: https://www.oerijexpeditie.nl/

Plus Wandel4Daagse Alkmaar (17 t/m 20 juni 2020)

De Plus Wandel4daagse Alkmaar streeft ernaar onderscheidend te zijn ten opzichte van al bestaande vierdaagsen in het land. Een fantastische omgeving rondom Alkmaar staat garant voor dagelijks een unieke route vanuit een andere start- en finishplaats. De vierdaagse is ook bijzonder vanwege de mogelijkheid te kiezen uit vijf afstanden: 8,5 – 15 – 20 – 25 – 40 km.

Meer info en inschrijven: https://www.pluswandel4daagsealkmaar.nl/

Dam tot Dam Wandeltocht (19 september 2020)

Wil je een afwisselende route wandelen? Kies dan voor de Dam tot Dam Wandeltocht, je loopt van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam. Bewoners moedigen de wandelaars enthousiast aan langs de route. De Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste wandelevenement van Nederland. Ruim 17.000 wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Meer info en inschrijven: https://www.damtotdamwandeltocht.nl/

Amsterdam City Walk (17 oktober 2020)

Laat je volledig onder dompelen in de Amsterdamse sferen en wandel een van de vijf verschillende wandelroutes in Amsterdam. Tijdens de Amsterdam City Walk is Amsterdam op haar mooist! Je vertrekt ’s ochtends vroeg in het donker vanuit het Olympisch Stadion of vanaf de Stopera (hangt van jouw gekozen afstand af). De stad komt rustig tot leven terwijl jij door dit historische centrum wandelt. De verschillende routes leiden je langs de indrukwekkende grachten, uitgestrekte stadsparken, karakteristieke bezienswaardigheden en bekende landmarks van onze hoofdstad. Zien we jou op 17 oktober?

Meer info en inschrijven: https://www.amsterdamcitywalk.nl/

Fjoertoer Egmond (28 november 2020)

Wandelen door het Euro Disney van Egmond aan Zee? Dat doe je met de Fjoertoer Egmond op zaterdag 28 november. Als het nog licht is verlaat je Egmond aan Zee en start je aan jouw gekozen afstand, al snel wordt het schemerig en geniet je van prachtige kunst, licht en geluidsobjecten. Het ene schouwspel is nog indrukwekkender dan het andere. Je komt ogen en oren te kort en vraagt je steeds weer af wat je nu weer te wachten staat. Bewoners zorgen samen met de organisatie dat jij in een prachtig sprookjesverhaal wandelt! Dat wil jij toch meemaken?

Meer info en inschrijven: https://www.fjoertoeregmond.nl/

Egmond Wandel Marathon (23 en 24 januari 2021)

Voor vele wandelaars is de Egmond Wandel Marathon hét begin van het nieuwe wandeljaar. De weersomstandigheden zijn nooit hetzelfde; het kan sneeuwen en koud zijn maar ook lenteachtig met een heerlijk zonnetje. Eén ding is in ieder geval altijd hetzelfde: het prachtige parcours langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat.

Meer info en inschrijven: https://www.egmondwandelmarathon.nl/