Goede doel

Wandel voor het goede doel

Stichting Semmy is het goede doel van het Soester Wandelweekend. Deze stichting zet zich volledig in voor kinderen met hersenstamkanker. Gelijktijdig met de inschrijving kan een vrijwillige bijdrage worden gedaan aan Stichting Semmy.

Jaarlijks krijgen ongeveer 10 kinderen in Nederland hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Stichting Semmy financiert het onderzoek naar hersenstamkanker (ponsglioom) bij kinderen. Dit onderzoek richt zich op het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van de overlevingskans van deze kinderen.

Stichting Semmy is opgericht naar aanleiding van het overlijden van Semmy. De frustratie is dat de genezingskans van een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom) nog steeds vrijwel 0% procent is en dat je als ouders van de één op de andere dag weet dat je kind tussen 2 en 12 maanden komt te overlijden. En dat terwijl bij andere vormen van kinderkanker de overlevingskans gelukkig is gestegen naar meer dan 70%.

Openluchttheater Cabrio

Een deel van de opbrengst komt ook ten goede aan de renovatie van Openluchttheater Cabrio in Soest, een vrijwilligersorganisatie die voorstellingen voor jong en oud verzorgt. Ondermeer de opbrengst van het parkeren op het Gildeterrein komen ten gunste van Cabrio.