Goede doel

Wandel voor het goede doel

Stichting Semmy is het goede doel van het Soester Wandelweekend. Deze stichting zet zich volledig in voor kinderen met hersenstamkanker. Gelijktijdig met de inschrijving kan een vrijwillige bijdrage worden gedaan aan Stichting Semmy.

Jaarlijks krijgen ongeveer 10 kinderen in Nederland hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Stichting Semmy financiert het onderzoek naar hersenstamkanker (ponsglioom) bij kinderen. Dit onderzoek richt zich op het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van de overlevingskans van deze kinderen.

Stichting Semmy is opgericht naar aanleiding van het overlijden van Semmy. De frustratie is dat de genezingskans van een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom) nog steeds vrijwel 0% procent is en dat je als ouders van de één op de andere dag weet dat je kind tussen 2 en 12 maanden komt te overlijden. En dat terwijl bij andere vormen van kinderkanker de overlevingskans gelukkig is gestegen naar meer dan 70%.

Lokale goede doelen

Naast Stichting Semmy worden ook lokale goede doelen betrokken bij het evenement. 

Lokaal goed doel: Stichting De Regenboogboom

De Regenboogboom is er voor kinderen en hun ouders die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen omdat ze te maken krijgen met ziekte, handicap of een andere serieuze uitdaging. Zij voelen zich daardoor uiterst kwetsbaar. De Regenboogboom laat kinderen hun eigen veilige droomplek ontdekken, een plek zonder ziekte, angst of pijn. Wij noemen dat het Regenboogbos, een metafoor voor die droomplek. Aan de hand van liedjes en verhalen en persoonlijke interactie ontstaat er een uniek pad om eigen kracht en waardigheid terug te vinden.

Het Regenboogbos; het kan een strand zijn, een racecircuit, een hippe winkel, een piratenschip of een kasteel. Vrijwilligers mogen met de kinderen mee op reis, in gedachten, naar hun eigen fantasierijke plek. Op deze plek kunnen ze weer kracht opdoen zodat ze beter opgewassen zijn tegen de moeilijke omstandigheden. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee zij hun eigen veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunnen versterken.

De Regenboogboom werkt met 1300 vrijwilligers en bezoekt zieke kinderen in het ziekenhuis, thuis, op school of bij de instelling waar de kinderen verblijven. Naast bezoeken zijn de Droomdekentjes een tweede ankerpunt binnen de Regenboogboom. Ouders kunnen een dekentje aanvragen. Onder een droomdeken ben je heel snel op je eigen veilige droomplek. Dit biedt steun, warmte en kracht om door een uitdagend proces te komen. Meer informatie op www.regenboogboom.nl

Lokaal goed doel: Stichting FrankLin

Stichting FrankLin bestaat enkele jaren en heeft tot doel onbezorgde vakantiereizen te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking van jong tot oud. Stichting FrankLin laat mensen genieten van bijzondere activiteiten en reizen. In 2015 is een prachtige vakwerkboerderij in Duitsland gekocht. Hier gaan jaarlijks de reizen naar toe. Stichting FrankLin organiseert inmiddels meerdere reizen (zoals 5 dagen zeilen op de Waddenzee), leuke activiteiten en benefietacties, waardoor de reizen betaalbaar gehouden kunnen worden.

Bezoek ook het benefietconcert dat dit jaar in Cabrio Openluchttheater wordt gehouden op zondag 18 augustus. Meer informatie op www.franklinfestival.nl

Donaties via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jou in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 

Maak gratis jullie non-profit pagina aan via deze link. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com