Routes

Wist je dat Soest en omgeving voor 40% uit natuur bestaat? Tijdens jouw wandeling kun je je verwonderen over het prachtige landschap dat Soest-Baarn rijk is. In en rondom Soest en Baarn liggen bijzondere, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 10, 20 of 30 km. Kies je voor een weekendinschrijving dan wandel je twee dagen dezelfde afstand. Wil je twee dagen meewandelen, maar een verschillende afstand per dag. Dat kan ook! 

Let op! Het meenemen voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.

De Soester Duinenroute

Laat je op zaterdag verrassen door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route sluit de route spectaculair af met een wandeling over Vliegbasis Soesterberg waarbij je over de voormalige landingsbaan en door het sheltergebied wandelt. Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. 

De Soester Duinenroute Zaterdag 18 augustus
Schrijf je nu in!

De Baarnse Bossenroute

Jouw wandeling start op zondag in het historische Soest en leidt je door het Baarnse Bos, over brede beukenlanen en langs Paleis Soestdijk. De 20 km route gaat verder door de bossen van Baarn en Lage Vuursche en gaat langs prachtige heidegebieden die in augustus volop in bloei staan en langs Landgoed Pijnenburg. Bij de 30 km kun je extra genieten en wandel je door het schitterende park achter Kasteel Groeneveld in Baarn, door de uitgestrekte bossen bij
landgoed Buitenzorg en langs het Hilversumse Wasmeer.

 

De Baarnse Bossenroute Zondag 19 augustus
Schrijf je nu in!

Let op! Het Soester Wandelweekend is niet geschikt voor minder valide mensen in verband met de onverharde ondergrond. Honden mogen op zondag tijdens de Baarnse Bossenroute aangelijnd meewandelen. Op zaterdag tijdens de Soester Duinenroute mogen honden niet meewandelen. Honden zijn namelijk niet toegestaan bij Landgoed De Paltz (20 km en 30 km) en op het terrein van Vliegbasis Soesterberg (30 km).