• Deelnemers

Deelnemers

Het Soester Wandelweekend gaat niet door. Bekijk het laatste nieuwsbericht op onze website voor meer informatie.

Wil jij je deze zomer een weekend lang wandelen door de prachtige paarse heide die in augustus in volle bloei staat? Dan is de derde editie van het Soester Wandelweekend het uitgelezen wandelevenement voor jou om mee te doen! De omgeving van Soest staat bekend om haar grote verscheidenheid aan natuur en is daarom een waar wandelparadijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dit wandelweekend heeft voor ieder wat wils. Mocht je in plaats van een weekend liever één dag willen wandelen? Dat kan natuurlijk ook!

Dit jaar wandel je op zaterdag de routes van de Baarnse Bossendag en op zondag die van de Soester Duinendag.

Ontdek de werkelijk prachtige afwisselende omgeving van Soest en Baarn tijdens de tweede editie van het Soester Wandelweekend. Na het succes van de clubwandeltocht in 2017 hebben Le Champion en de Rotaryclub Soest-Baarn samen heel bewust gekozen voor een nieuw jaarlijks terugkerend evenement met twee wandeldagen in augustus waarbij de heide volop in bloei staat! Tijdens de derde editie van het Soester Wandelweekend ontmoet je op zowel de zaterdag als de zondag al het moois wat deze regio te bieden heeft. In en rondom Soest en Baarn liggen prachtige unieke natuurgebieden met afwisselende zandvlaktes, duinen en bos- en heidegebied. Gecombineerd met unieke bezienswaardigheden zoals Landgoed Pijnenburg, Kasteel Groeneveld, Landgoed De Paltz, het stuifzandgebied, Vliegbasis Soesterberg en Paleis Soestdijk.

Op zaterdag is het de Baarnse Bossendag en op zondag de Soester Duinenroute. Op zaterdag wandel je ten noorden van beide plaatsen en op zondag zijn er drie wandelroutes ten zuiden van Soest en Baarn. Er kan dagelijks (of een van beide dagen) gewandeld worden over afstanden van 10, 20 of 30 km. De start- en finishlocatie is beide dagen op het Gildeterrein in Soest. Het wandelevenement vindt namelijk plaats in het weekend voorafgaande aan de jaarlijkse Gildefeesten. Er zijn volop verblijfsmogelijkheden in de regio om er een heerlijk sportief weekendje weg van te maken.

Samenwerking & goede doel

Bijzonder aan het wandelevenement is de samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn. Lees hier verder meer over waar de serviceorganisatie voor staat en wat hun doelstellingen zijn. Voor deze tweede editie is gekozen om wederom te wandelen voor het goede doel Stichting Semmy. Een belangrijk goed doel dat zich volledig inzet voor kinderen met hersenstamkanker.