Duurzaamheid

Sportorganisatie Le Champion, organisator van het Soester Wandelweekend, wil bijdragen aan een gezonde en actieve samenleving en een gezonde leefstijl voor mensen van alle leeftijden, door ze te inspireren en te enthousiasmeren om te sporten en te bewegen. Met deze doelstelling wordt ook direct een belangrijke bijdrage geleverd aan de bevordering van duurzaamheid. Verder streven wij ernaar de evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren en in te zetten voor goede doelen. Op deze pagina vind je meer informatie over duurzaamheid tijdens het Soester Wandelweekend.

Door verduurzaming tijdens het evenement vergroten wij de positieve en minimaliseren de negatieve, impact van de eigen bedrijfsvoering. Le Champion heeft als doel elk evenement te verduurzamen en verwacht dit ook van partners.

Duurzaamheidsacties

Grondstoffen/afval
  • Tijdens het Soester Wandelweekend zijn er veel mensen aanwezig. Om hen zo goed mogelijk het (zwerf)afval te laten scheiden zijn de afvalbakken voorzien van een duidelijke signing. Ook zal er een Le Champion Green Team aanwezig zijn. Zij zullen waarborgen dat (zwerf)afval opgeruimd en gescheiden ingezameld wordt. Alle betrokken leveranciers worden vooraf geïnformeerd over deze belangen.
  • Het afval wordt op een duurzame wijze ingezameld. Zowel langs het parcours als in de organisatie worden verschillende afvalstromen gebruikt voor wat betreft papier, kleding, PMD en restafval. 
  • ECO Toilet maakt alleen gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.
  • Alle urine wordt opgevangen en afgevoerd naar Waternet, welke uit de urine waardevolle nutriënten haalt. 
  • Er mogen geen flyers uitgedeeld worden. 
Mobiliteit
  • Deelnemers en supporters worden gestimuleerd zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer te reizen. 
  • Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale leveranciers om het aantal reisbewegingen te beperken. 
  • De logistieke operatie van het evenement wordt zorgvuldig gepland, zodat ook daarin alleen de noodzakelijke reisbewegingen plaatsvinden.
Energie
  • Verzorgingsposten en cateringpunten worden zoveel mogelijk ingericht op plekken waar gebruik gemaakt kan worden van vaste stroom- en waterpunten. Indien er geen vast stroompunt beschikbaar is, wordt er gebruik gemaakt van een mobiele batterij of een hernieuwbare en fossielvrije brandstof.
  • Indien er verlichting nodig is, wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van LED-verlichting.
Food en Drinks
  • De aanwezige voorraadproducten wordt eerst zoveel mogelijk opgemaakt, voordat er ingekocht wordt. Indien er na afloop van het evenement producten over zijn, worden deze gedoneerd aan bijvoorbeeld de Voedselbank of het fruit aan een dierentuin.

  • Cookievoorkeuren

    Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

    Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

    Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen