• Nieuws
  • Nieuw bij Soester Wandelweekend: rolstoelvriendelijke route van 3,5 km

Nieuw bij Soester Wandelweekend: rolstoelvriendelijke route van 3,5 km

Wandelevenement nu voor iedereen toegankelijk

Het Soester Wandelweekend voegt dit jaar een nieuwe route van 3,5 km toe, die ook nog eens rolstoelvriendelijk is. Deze route is onderdeel van het meerdaagse wandelevenement dat op 17 en 18 augustus plaatsvindt met afstanden van 10, 20 en 30 km. Wandelaars kunnen op zondag kiezen voor deze nieuwe afstand. Deze route is ook zeer geschikt voor senioren en gezinnen met jonge kinderen.

Het derde weekend van augustus vindt de tweede editie van het Soester Wandelweekend plaats. Het wandelevenement laat de veelzijdigheid van Soest en Baarn zien. Organisator Le Champion wil het evenement voor iedereen toegankelijk maken en voegt daarom op zondag tijdens de Baarnse Bossendag een nieuwe route van 3,5 km toe. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen op de route. Onderweg komen wandelaars langs een speciaal ingerichte stempelpost en ontvangen zij na afloop een herinneringsspeld.

Speciale faciliteiten
De start- en finishlocatie van alle afstanden is op het Gildeterrein in Soest. Op het terrein ernaast bevindt zich een speciale parkeerplaats voor rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn er zowel bij de start- en finishlocatie als op de route mindervaliden toiletten aanwezig. Na afloop is er volop gezelligheid op het Gildeterrein met sfeervolle muziek.

Inschrijven
De inschrijving voor het Soester Wandelweekend is geopend t/m 5 augustus. Wandelaars kunnen zich inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl.