• Nieuws
  • Nieuw op de route tijdens Soester Wandelweekend: Paleis Soestdijk

Nieuw op de route tijdens Soester Wandelweekend: Paleis Soestdijk

Dit jaar wandelen deelnemers van het Soester Wandelweekend langs het bijzondere Paleis Soestdijk tijdens de Baarnse Bossendag op zondag 18 augustus. Organisator Le Champion wilde een uniek element toevoegen aan het wandelevenement en heeft dat met Paleis Soestdijk voor elkaar gekregen. Het wandelevenement staat bekend om de afwisselende natuur op de route en de bijzondere bezienswaardigheden onderweg, met Paleis Soestdijk als absolute kers op de taart!

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus vindt de tweede editie van het Soester Wandelweekend plaats. Het Soester Wandelweekend komt langs vele bijzondere bezienswaardigheden zoals Vliegbasis Soesterberg, Villa De Paltz en Kasteel Groeneveld. Op zondag staat Paleis Soestdijk op het programma voor de deelnemers. Vorig jaar konden wandelaars het paleis vanaf een afstand bewonderen, maar dit jaar mogen zij er ook daadwerkelijk langs wandelen. Het paleis, waar koningin Julian heeft gewoond, is een echte blikvanger voor de omgeving.

Aan de eerste editie van het Soester Wandelweekend deden 3.435 wandelaars mee. Op dit moment hebben al meer dan 1.000 wandelaars vanuit het hele land zich ingeschreven voor het veelzijdige wandelevenement door Soest en Baarn. Meer dan de helft is op zondag aanwezig bij de Baarnse Bossendag. Tot nu toe gaat het grootste deel van de wandelaars voor de 20 km en gaat de helft het gehele weekend wandelen.

Inschrijven
Wandelaars kunnen zich t/m 5 augustus inschrijven voor het Soester Wandelweekend via www.soesterwandelweekend.nl. De inschrijving sluit eerder als de deelnemerslimiet is bereikt. Bij inschrijving kan een vrijwillige donatie worden gedaan voor het goede doel Stichting Semmy.