Groot wandelevenement

Soest * Het was Magdaleen Timmermans uit Soest die de aanzet gaf. Resultaat is dat 18 en 19 augustus duizenden wandelaars in Soest en Baarn worden verwacht. Het weekeinde voor de Gildefeesten pakt de Rotaryclub Soest-Baarn samen met de organisator Le Champion uit met een nieuw groot evenement: Wandelen in de natuur rond beide dorpen. Timmermans kwam op het idee nadat ze zelf vorig jaar de Egmond Wandelmarathon liep. “Dit kan ook in Soest”, bedacht ze. Waarna ze contact opnam met Le Champion, die jaarlijks tientallen hardloop (Dam tot Damloop), wieler- en wandelevenementen in Noord-Holland organiseert. Daar wilden ze de provinciegrens deze eerste keer maar wat graag over. Ook de Rotaryclub Soest-Baarn, waar ze lid van is, zag het zitten. Als goed doel werd Stichting Semmy uitgekozen, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Ook wordt geld opgehaald voor goede doelen, zoals voor Openluchttheater Cabrio.

Samen met twee anderen heeft Timmermans de routes uitgestippeld. Het Soester Wandelweekend bestaat uit 10, 20 en 30 km rond Soest op zaterdag 18 augustus en dezelfde afstanden op zondag, maar dan door de natuur rond Baarn. Uitvalsbasis is de Gildetent, op het gelijknamige terrein, waar daags erop de Gildefeesten starten die een week duren. Inschrijven kan voor één of beide dagen.

Voor mensen in deze regio mogen de zandverstuivingen als de Korte en Lange Duinen, de startbaan van de basis (foto), de heide die dan net paars is en het Baarnse Bos dan ‘gewoon’ zijn, voor veel andere mensen is het heel bijzonder om in een zo afwisselend landschap te lopen, benadrukt Saul van der Vegt van Le Champion. Er is volgens hem veel belangstelling voor dit eerste evenement buiten de eigen provincie. “Inmiddels hebben we ruim 1.300 inschrijvingen, we verwachten er uiteindelijk richting de 2.500.”

Inschrijven kan via soesterwandelweekend.nl, waar ook meer informatie te vinden is. Artikel geschreven door een journalist (van Keken, 2018) van het Gooi- en Eemlander .